Hoi, ik ben Anne. Vanuit Praktijk Unalome wil ik je als Holistisch Therapeut en Reiki Trainer ondersteunen bij het lichter maken van jouw leven. Daarnaast begeleid ik ceremonies en opstellingen. Door het volgen van mijn gevoel, heb ik keuzes leren maken die goed zijn voor mij. Loop jij er ook tegenaan dat het maken van keuzes lastig is? Of dat het volgen van je gevoel ‘een dingetje’ is. Voel je vrij om contact met mij op te nemen, dan kunnen we samen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Als je doet waar je goed in bent, betekent het nog niet dat je er gelukkig van wordt. Jarenlang was ik leerkracht in het speciaal (basis)onderwijs. Werken met kinderen was hetgeen ik het liefste deed. Ik wilde de leerlingen zien, horen en ze het gevoel geven dat ze er mogen zijn, precies zoals ze zijn. Het liefste gaf ik elke leerling precies wat ze nodig hadden. Dit betekende voor mij dat ik aan het einde van zo’n lesdag ‘op’ was. Sommige leerlingen hadden naar mijn idee (eerst) iets anders nodig dan onderwijs, maar als je leerkracht bent, ben je wel verplicht om onderwijs aan te bieden. Dit ging bij mij wringen, want ik wilde ze liever een veilig gevoel geven, dan het lesprogramma. Hierdoor maakte ik de keuze om te stoppen als leerkracht.

Veer en Maan, mijn twee prachtige dochters. De komst van mijn meiden was mijn grootste drijfveer om niet meer te willen leven met een eetstoornis. Nadat onze 2e dochter geboren werd, voelde ik heel sterk dat de eetstoornis, die ik al 15 jaar had, mij niet meer diende. Ik had de eetstoornis vanaf mijn 14e nodig, omdat ik o.a. naast allerlei gevoelens ook mijn (hoog)gevoeligheid en mijn gevoel van onveiligheid aan het onderdrukken was. Nadat ik 2 meiden kreeg, had ik heel sterk het gevoel dat ik het eet-gestoorde gedrag niet als voorbeeld wilde laten zien. Er mocht een dikke streep door deze stoornis, om dit in ons systeem te doorbreken.

Om dit te doorbreken volgde ik een 2-jarig traject in een kliniek voor eetstoornissen. Naast de reguliere zorg, waar ik de eerste maanden veelal blokkeerde, kwam ik in aanraking met familieopstellingen. Daar stelde ik de hulpvraag: Waar heb ik de eetstoornis voor nodig (gehad)? Wat ben ik aan het beschermen? Het moment waarop deze vraag werd opgelost, was een life-changing-moment. Ik werd me hier o.a. bewust, dat ik iets aan het beschermen was, wat niet van mij was. Dit verklaarde het gegeven dat als ik de deur in de kliniek open deed, ik direct mijn eigen deur (bescherming) dichttrok. 

Ik help je graag op jouw pad naar verlichting.
In de afgelopen jaren ben ik mezelf bewust geworden van alles wat ik hier boven benoem. Want eigenlijk had ik gewoon een prima leven. Ik had een mooi gezin, mooie baan, leuke vrienden(groep),  gezellige familie en ga zo maar door. Waarom zou ik hier wat aan willen veranderen? Omdat ik last had van vele kwaaltjes. Kwaaltjes als in, onrustige darmen, dagelijks pijn in mijn bovenbuik/maagstreek, fibromyalgie, vermoeidheid. Mijn nek/schouders en rug zaten altijd ‘vast’. Ik had ontzettend veel (negatieve) gedachten, Misofonie, eetstoornis, vele angsten, ontzettend veel last van veranderingen en ook met dit lijstje kan ik nog even doorgaan.
Door hiermee aan de slag te gaan, mag ik ervaren dat je al deze kwaaltjes helemaal niet hoeft te hebben. Als je wilt, er volledig voor gaat, kun je dit loslaten. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik help je graag op jouw pad naar verlichting. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Als kind mocht ik regelmatig Reiki ontvangen. Ik had toen nog geen idee dat het Reiki was, maar deze eerste kennismaking met deze zachte en liefdevolle energie, voelde toen al als thuiskomen.
In 2021 mocht ik verschillende inwijdingen ontvangen. Zo ontving ik alle Reiki inwijdingen volgens 'The Usui System of Natural Healing'.  Ook mocht ik The Rite of the Womb ontvangen. Dat laatste is een Sjamanistisch inwijdingsritueel. Hierbij breng je zuivering en heling in je baarmoeder op gang. De baarmoeder is de plek waar angst, trauma en pijn zich opslaat. Veel vrouwen wereldwijd hebben deze mooie inwijding ontvangen. Het is heel bijzonder en dankbaar om deze inwijding door te mogen geven. Voor meer informatie, ga naar de pagina over Baarmoederheling. Naast de inwijding in de baarmoeder, kan ik je ook inwijden in Reiki 1, 2 en 3 volgens 'The Usui System of Natural Healing'.

Een wijze vrouw zei ooit tegen mij. ‘Je bent pas een goede coach, als je zelf ook te coachen bent.’ Ik vind het ontzettend belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen, zeker als je met mensen werkt die zich bij jou kwetsbaar opstellen. Daarom neem ik maandelijks deel aan intervisies met collega therapeuten. Daarnaast heb ik een fijn netwerk om me heen met mensen die mij kunnen spiegelen waardoor ik kan reflecteren op mijn handelen. Ook doe ik regelmatig sessies bij andere therapeuten om mijn eigen blinde vlekken zichtbaar te maken waardoor ik mijzelf persoonlijk blijf ontwikkelen. Ik vind dat zo waardevol en kijk altijd uit naar zo'n sessie. Ik weet dat je behoorlijk diep kunt gaan, maar ik weet ook dat je daarna weer ‘lichter’ verder gaat. En dat gun ik iedereen. 

 

Liefs Anne