Opstellingen

Herken je dat? Je relaties lopen soms stroef, je blijft maar last houden van bepaalde angsten, je krijgt steeds te maken met conflicten rondom autoriteit, je hebt een gevoel van uit balans zijn, je voelt een onrust in jezelf die je niet kunt plaatsen. Je hebt vragen rondom (onbekende) biologische (voor)ouders. Wellicht kan een opstelling hierbij helpend zijn.

Er zijn verschillende vormen van opstellingen, ik werk in mijn 1 op 1 behandelingen o.a. met een tafelopstelling, een verloren zielsdelenopstelling, een organisatieopstelling, een themaopstelling en traumaopstellingen.

Naast de 1 op 1 behandelingen werk ik ook samen met een vaste representant. Samen begeleiden wij familieopstellingen.

Wat is een opstelling?
Opstellingen zijn een hulpmiddel om in het systemisch werken, zoals familiesystemen, informatie boven tafel te krijgen die anders niet beschikbaar is. Tevens is het een manier om helende bewegingen tot stand te brengen die tot op een diep niveau gevoeld en verwerkt worden.

Een opstelling is een methodiek die inzicht geeft in de krachtvelden die er zich in systemen (gezin, werk, sociaal, vorige levens) afspelen. Deze in het dagelijkse leven vaak onzichtbare energieën kunnen zorgen voor ongewenst, ineffectief en reflexmatig gedrag van één of meer leden van het systeem, ook al zijn zij fysiek niet bij elkaar. Deze patronen worden dan bij herhaling op anderen geprojecteerd waardoor (rol)verwarring en verstrikking optreedt, met alle consequenties van dien.
Tijdens de opstelling wordt het zich herhalende patroon zichtbaar en door het plegen van de juiste interventies kan het patroon doorbroken worden.

Wat is een familieopstelling?
Hoe leg je aan iemand uit wat een familieopstelling is? Het is iets wat lastig uit te leggen is, soms ongrijpbaar is, maar zodra je een familieopstelling gehad hebt krijg je inzichten en antwoorden. Dit kan zorgen voor levensveranderende inzichten.

Een familie opstelling kan een opening zijn naar een antwoord op een vraag die jouw aandacht trekt, maar niet altijd helemaal duidelijk naar boven komt. Je voelt en weet dat er iets gezien mag worden maar hoe laat je dat komen?

Een korte uitleg van de werking van een familiesysteem: Als je geboren wordt, dan maak je deel uit van het familiesysteem waarin uiteraard je ouders aanwezig zijn, maar ook alle familieleden, relaties en partners. En ieder mens (element) binnen dit familiesysteem oefent invloed uit op de andere elementen. Dit betekent dat álles wat er binnen een familiesysteem aan herinneringen, ervaringen, gebeurtenissen (de familiegeschiedenis) opgeslagen is, (onbewust) effect heeft op de leden van dit systeem. Een familiesysteem bestaat dus niet louter uit bloedverwanten, maar uit alles wat er in de historie van de elementen is opgeslagen.
Zoals je begrijpt, kan dit heel ver teruggaan. Het kan zijn dat er iets in jouw familiesysteem speelt waarvan jij misschien niet bewust bent, wat wel maakt dat je uit balans bent.

Een opstelling bij Praktijk Unalome
In mijn praktijk ontvangen we je graag voor een familieopstelling. Samen met mijn vaste representant creëren wij een veilige plek waarin we blokkades uit jouw familiesysteem opzoeken.
We beginnen een opstelling altijd door samen te kijken naar datgene waarvoor jij bij ons bent gekomen. Vervolgens brengen we jouw familiesysteem die zich in dit thema laten zien in kaart, zoals jouw gezin, ouders, grootouders, etc.? Elke persoon heeft zijn eigen plek in de opstelling.

Elke opstelling verloopt anders en is geheel afgestemd op jou. Met liefde en warmte begeleiden we jou in dit proces. Wees welkom om samen met ons deze mooie methode toe te passen om datgene in jouw leven te veranderen wat niet meer past.

Meer informatie
Een opstelling duurt gemiddeld 1,5 uur en de investering is € 130,-.
Heb jij interesse in een familieopstelling, neem dan even contact met mij op voor het maken van een afspraak.